2017. február 22., szerda

Jalapeno Chili Paprika

                                                      Jalapeno Chili Paprika

A legszéleskörűbben felhasználható, enyhén-közepesen csípős fajta! Termessz egyet magadnak, meglátod jobb lesz az íze mint a moziban kóstoltnak! :)

Személy szerint imádom vékony karikákban egy jó hamburgerben, vagy a chilis babhoz, a tetejére téve. (Az alap fűszerezéshez inkább a cayenne chilit használom)
Innen te is beszerezheted a készleteket: neveldfel.hu

Egyébként sokan azt hiszik, hogy a chili paprikák egynyári növények, pedig ha szobában vannak tartva, akkor egész évben folyamatosan virágoznak, és 5-6 évig is simán elélnek.

Kedvcsinálónak néhány kép, amit tavaly magam készítettem (ez a növényem most is megvan, időről időre terem is.) -télre visszavágtam picit egyébként.

A jalapeno chilit zölden kell fogyasztani! Csak akkor várd meg hogy megérjen és piros legyen, ha szeretnél magokat a továbbültetéshez.